Zupy
-
Rosół z makaronem
07.00 -
Kwaśnica na świńskich żeberkach z ziemniakami
09.00
-
Krem dyniowy z kakao i orzechami pinii
10.00 -
Zupa dnia
08.00
Dania główne
-
Schabowy
puree ziemniaczane, kapusta zasmażana z grzybami
24.00 -
Devolay
z masłem i pietruszka, frytki, surówka
24.00 -
Medaliony z indyka faszerowane leśnymi grzybami
puree ziemniaczane, pieczone buraki, sos serowy
24.00 -
Polędwiczka wieprzowa marynowana w ziołach i owinięta w boczku
ziemniaki w mundurkach zapiekane z bryndzą i szczypiorkiem, puree selerowo-migdałowe, brukselka z boczkiem i parmezanem
26.00 -
Halibut z patelni na dyniowym risotto
z masłem, parmezanem, groszkiem zielonym i bobem
31.00 -
Policzki wołowe w sosie demi glace
ziemniaki opiekane ze szpinakiem, sałatka z kiszoną brukselką i pomidorkami cherry
27.00
Włoskie
-
Lasagne bolognese
18.00
-
Tagliatelle carbonara
z boczkiem, cebulą, żółtkiem i parmezanem
18.00 -
Tagliatelle z pieczonym rostbefem
orzechami marynowanymi w occie, pomidorkami cherry, szpinakiem i gorgonzolą
21.00
Street Food
-
Burger Classic
Wołowina 100%, sałata, pomidor, korniszon, cebula, sos miodowo-musztardowy, frytki stekowe(ostry lub łagodny)
23.00 -
Pils-burger
wołowina 100%, sos piwny, pieczony pomidor w ziołach i czosnku, wolno pieczony boczek, sałata, fryty własnej roboty
23 -
Tropical burger
wołowina 100%, karmelizowany ananas, camembert, sos żurawinowy, frytki z batatów
23 -
Bajgel z krewetkami
pomidorowym topingiem, bryndzą i chipsami ziemniaczanymi
24 -
Tortilla z kurczakiem
sosem teriyaki, cebulą, papryką i rukolą, podana z frytkami
16.00 -
Chrupiąca bagietka opiekana na grillu
z długo pieczonym boczkiem, sosem chrzanowym, żurawiną, pomidorem, ogórkiem kiszonym i domowymi frytkami
16
Tapas
-
Krewetki z chorizo i ananasem
pomidorkami cherry i oliwą czosnkową
18.00 -
Carpaccio z dojrzewającej piersi kaczej
dressing żurawinowy, pieczarka, rukola, parmezan
16.00 -
Bruschetta z pieczonym pomidorem
boczkiem, gorgonzolą, orzechami pinii, rukolą
12.00
Pierogi
-
Ruskie z cebulką i skwarką
15.00zł -
Z mięsem, z cebulką i skwarką
15.00zł -
Ze szpinakiem w sosie miodowo-serowym
15.00zł
Zapiekanka
-
Zapiekanka na cieście
2 składniki do wyboru, sos 2,5zł
12.00
Placki ziemniaczane
-
Po węgiersku
surówka
18.00 -
Ze śmietaną lub solo
surówka
15.00
Sałatki
-
Z kaczą piersią
konfitura z owoców i trawy żubrowej, marynowany fenkuł, suszona żurawina, oliwa
18.00 -
Z rostbefem
pieczone buraki, pomidor, prażone orzechy pinii, dressing z musztardy francuskiej
20.00
Desery
-
Fondant czekoladowy
konfitura żurawinowa, lody własnej roboty z ciemnego chleba
13
Dodatki
-
Frytki stekowe
06.00 -
Frytki z batatów
08.00